Най-доброто средство срещу махмурлук е въздържанието от алкохол.  Новогодишната нощ обаче едва

...
Най-доброто средство срещу махмурлук е въздържанието от алкохол. 
Новогодишната нощ обаче едва
Коментари Харесай

Как да се справим с махмурлука след новогодишните купони

Най-доброто средство против махмурлук е въздържанието от алкохол. 

Новогодишната нощ обаче надали е най-подходящото време да страним от чашката. Посрещането на настъпващата година непроменяемо е придружено от забавление и повдигане на тостове. Нерядко обаче обърнатите напитки идват допълнително на празнуващите. Все отново, с цел да не посрещнем Новата година с тежък махмурлук, интернационалните специалисти оферират няколко бързи и лесни средства за справяне с последствията от празничното невъздържание с чашката.

Състоянието, известно като махмурлук, е резултат от обезводняване, породено от несъразмерна приложимост на алкохол, съобщи Българска телеграфна агенция. Прекаляването с напитките може да докара и до електролитен дисбаланс, който съгласно някои изследвания играе скромна роля в това какъв брой е неприятен махмурлукът. Как най-бързо и елементарно да се оправим с последствията от обръщането на повече чашки, без да ни се постанова да посягаме непосредствено към аспирина?

Течности

За сполучливо справяне с махмурлука е извънредно значимо да се одобряват повече течности, по опция съдържащи електролити - минерална вода, кокосова вода, спортни питиета. 

Сън

Сънят остава едно от най-хубавите възстановителни средства. Докато човек спи, органите му получават опцията да " отдъхнат " и да се възстановят. При махмурлук черният дроб се труди крепко, с цел да разгради алкохола, и сънят подкрепя естественото му излекуване.

Джинджифил

Джинджифилът е чудесно средство против съпътстващите махмурлука гадене и повръщане. За задачата специалистите предлагат чай с късче свеж джинджифил. 

Потене

Изпотяването посредством подготовка или гореща вана оказва помощ на лимфната система да се освободи от токсините в тялото. Бъдете деликатни със сауната обаче, защото несъразмерното потене може да ви обезводни още повече и да намали кръвното налягане. 

Фруктоза 

Фруктозата спомага да се форсира метаболизмът на алкохола. За да си я набавите, хапвайте плодове, предлагат експертите. 
Как да подходим към другите етапи на празника?
    
На сутринта х апнете яйца

Яйцата са изключително ефикасно средство против препиване. Това им свойство се дължи на високите равнища на съдържащата се в тях аминокиселина цистеин. Цистеинът противодейства на токсичните резултати на ацеталдехида - химикал, пораждащ главоболие, гадене и други неприятни чувства от прекаляването с чашката. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР